Golvplank

Fantastiskt att få arbeta med skickliga hantverkare. 50 cm breda HeartOak golvplankor från Dinesen. Privat villa i Stockholm.

New Nordic Gardens

John Robert Nilsson Arkitektkontor har blivit utvalda att medverka i  boken New Nordic Gardens, Scandinavian Landscape Design, Thames & Hudson 2017, text Annika Zetterman. Bl a. visas vårt projekt Havsbadet, Stockholms skärgård.

Samtal om arkitektur och konst på Bukowskis

John Robert Nilsson, Ilse Crawford och Eva Seeman mötes i ett samtal kring arkitektur, konst och design i de moderniserade lokalerna på Arsenalsgatan. John Robert Nilsson Arkitektkontor har haft övergripande ansvar för ombyggnaden. Studio Ilse har stått för inredningen av bl.a. reception, värderingsrum och kök. Eva Seeman är specialist på design och modernt konsthantverk på Bukowskis.

Invigning av Bukowskis

Den 5 december har Bukowskis Auktioner slagit upp portarna till sina nyrenoverade lokaler vid Berzelii Park, som vi är stolta över att att ha ritat.

Bukowskis_1.JPG
Bukowskis_2.jpg
Bukowskis_3.jpg

Arkitekturbiennalen i Venedig 2016

Vi har den stora äran av att ha blivit utvalda till att medverka i arkitekturbiennalen i Venedig. Vårt projekt Villa Överby ingår i utställningen In Therapy av curator David Basulto, som till vardags är grundare och chefredaktör för den inflytelserika nättidskriften Archdaily. Arkitekturbiennalen i Venedig anses vara den viktigaste arenan i världen för samtida arkitektur och äger rum vart annat år. Utställningen pågå under perioden 28/5 till 27/11-2016 i Nordiska Paviljongen.

Sakkunnig av tillgänglighet

Grattis till vår medarbetare Joanna som har precis blivit certifierad sakkunnig av tillgänglighet!

Vinter i skärgården

Platsbesök på bygget med fantastisk utsikt i Stockholms skärgård.

Nordic Architecture & Landscape

Villa Överby blev utvald bland skandinaviska projekt till en ny bok publicerad 2015 av Archipress M.

A new Golden Age - Nordic Architecture & Landscape, 2015 Archipress M, sida 82-87.

Publicering

Villa Överby publicering i tidskrften Interior Design, nordic style, genom italienska Il sole 24 ORE tidskriftsserie la biblioteca dell´.