Galleri Christian Larsen

Utställningsrum för konst. 2007

Under 2007 öppnade flera nya gallerier för samtidskonst i Kv. Blästern 4, Hudiksvallsgatan 8. Kontoret ritade fyra nya gallerier i Ragnar Östbergs byggnad Industricentralen invid Vanadisplan. Galleri Christian Larsen är ett av dessa. Fastighetsägaren överlät en öppen lokal, med uppfräschade golv/väggar/tak/wc och pentry. Det blev vår uppgift att förse lokalen med nytt elsystem, ventilation, belysning samt inredning. Del av lokalen avskiljdes till en separat enhet där Natalia Goldin Gallery hyr yta av Galleri Christian Larsen. I det stora utställningsrummet i byggnadens mitt, utan kontakt med fönsterpartier och dagsljus, blev utmaningen att skapa bra dagsljusersättning. Detta löstes med stora armaturer med karaktär av ljuslanterniner. Möjligheten att cirkulera mellan lokalens olika rumsdelar tillåter en inblick i galleriets hela verksamhet, samtidigt som besökare bjuds på varierade rumsupplevelser.

 

<< Arkiv